Programma’s

Patricia Verhagen weet met haar optredens het meest verwende publiek te boeien. Haar solo-optredens hebben los van de muzikale perfectie vaak een extra dimensie door een intelligente thematische aanpak en de inzet van visuele middelen.

Frans programma “L’EAU et LE VENT” met werken van Debussy, Ravel en Fauré op het thema wind en water, uitgevoerd op een moderne vleugel of een Erard of Pleyel uit die tijd, desgewenst toegelicht met beelden van impressionistische schilderijen.

WALS en TANGO, van ordinair naar populair. Dit programma schetst de ontwikkeling van de wals en de tango in de pianomuziek. Beide dansen werden toen ze voor het eerst gespeeld en gedanst werden verguisd: te ordinair. Inmiddels zijn beide dansen niet meer weg te denken uit zowel de muzikale als de danswereld, ze zijn nu immens populair! Voor de pauze walsen van Mozart, Schubert, Chopin, Brahms, Glinka, Grovlez, Turina, Gershwin en de Curaçaose componisten Palm en Capriles; na de pauze wordt de tango belicht: van de oorspronkelijke Argentijnse tango tot de tango nuevo van Piazolla. Verder tango’s van de Braziliaanse componist Nazareth, van de Spaanse componisten Albeniz en Turina en de Amerikaanse componist Carpenter.

Russische Muziekvrienden

De beroemde componisten Rachmaninoff en Shostakovitch hielpen hun minder bekende maar zeer door hen gewaardeerde collega’s Medtner en Weinberg in moeilijke tijden. Een korte film illustreert het leven van Weinberg.

Medtner schreef meer in de stijl van Brahms en Schmann dan van zijn tijdgenoten Fauré en Debussy en daardoor stond hij aan de zijlijn. Onterecht! Weinberg’s leven werd getekend door de Jodenvervolging. Desondanks is zijn oeuvre indrukwekkend en veelzijdig. Naast composities van deze vier componisten wordt ook een sonate van Prokofieff gespeeld.

Klassiek programma

Een programma met werken van Haydn, Beethoven, Chopin en Rachmaninoff. Een afwisselend en boeiend programma met een sonate, variaties, een ballade en préludes.