Kamermuziek

Patricia speelt samen met verschillende musici waaronder strijkers uit het Koninklijk Concertgebouworkest. Zij brengen traditionele programma’s en programma’s met een speciaal thema ten gehore, zoals een Beethoven-programma; een programma rondom Schumann; Français (in)connues en een programma met muziek van Poolse componisten.

Viool-piano duo met Marleen Asberg

Marleen Asberg begon op haar zevende viool te spelen en studeerde bij Herman Krebbers in Amsterdam. Ze won verschillende prijzen en was finalist op het Oscar Back-concours. Marleen speelt veel kamermuziek in verschillende bezettingen. Zij is concertmeester bij de Ebony Band en voerde daarmee veel onbekende composities uit. Zij speelt al jaren in de eerste violen-groep van het Koninklijk Concertgebouworkest. Naast het zeer drukke orkestbestaan voert Marleen nu vaker de grote, bekende werken uit en speelt ze zoveel mogelijk kamermuziek. “Een noodzaak voor mij: een orkestmuzikant moet altijd de dirigent volgen. Kamermuziek biedt me de kans mijn eigen stem te laten klinken en samen met de andere ensembleleden een eigen interpretatie te vormen” aldus Marleen.

Programma:
“Clara Schumann-Wieck en Johannes Brahms: verbonden door passie en muziek” met de eerste viool-pianosonate van Brahms, Romanzen van Clara Schumann, Soirées musicales van Clara voor piano solo en de Fantasiestücke van Robert Schumann.

Cello-piano duo met Daniël Esser

Daniël Esser studeerde cello bij Tibor de Machula en Jean Decroos, en compositie bij Robert Heppener aan het Muzieklyceum in Amsterdam. In 1980 behaalde hij met het Amsterdams Pianotrio de eerste prijs op het internationale pianotrioconcours in Colmar, waarna vele buitenlandse reizen volgden. Sinds 1979 speelt hij in het Koninklijk Concertgebouworkest en sinds 1990 in de Ebony Band. Nu treedt Daniël met veel verschillende ensembles op en brengt daarbij vaak werken van onbekendere componisten zoals Breville, Widor en Pierné ten gehore. Hij is medesamensteller van de serie “Anthology of the Concertgebouworchestra” en doceert orkestspel aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam.

Programma’s:

  • In het kader van het Beethoven-jaar (2020): drie sonates van Beethoven
  • “Français (in)connues”: werken van Magnard, Casadesus, Fauré en Bréville
  • “Klassiek – Romantiek”: werken van Beethoven, Chopin en Strauss

Pianotrio met Marleen Asberg en Daniël Esser

Programma: Poolse (laat) romantiek

Afwisselend programma met werken van Chopin (cello-piano), Wieniawski (viool-piano), Shostakovitch wiens voorouders uit Polen kwamen (piano-solo) en Weinberg, vanwege de Nazi’s gevlucht naar Rusland (piano-trio).

Met het Erard Ensemble 

Uitvoering van de Hebriden van Mendelssohn in een bewerking voor piano 4-handig, viool en cello door C. Burchard.