Kamermuziek

Patricia speelt samen met diverse strijkers uit het Koninklijk Concertgebouworkest en het Gelders Orkest. Zij brengen programma’s met een speciaal thema zoals een Sprookjes-programma, Rondom Schumann, Français (in)connues”…

Marleen Asberg

Viool-piano duo met Marleen Asberg

Marleen Asberg begon op haar zevende viool te spelen en studeerde bij Herman Krebbers in Amsterdam. Ze won verschillende prijzen en was finalist op het Oscar Back-concours. Marleen speelt veel kamermuziek in verschillende bezettingen. Zij is concertmeester bij de Ebony Band en voerde daarmee veel onbekende composities uit. Zij speelt al jaren in de eerste violen-groep van het Koninklijk Concertgebouworkest. Naast het zeer drukke orkestbestaan voert Marleen nu vaker de grote, bekende werken uit en speelt ze zoveel mogelijk kamermuziek. “Een noodzaak voor mij: een orkestmuzikant moet altijd de dirigent volgen. Kamermuziek biedt me de kans mijn eigen stem te laten klinken en samen met de andere ensembleleden een eigen interpretatie te vormen” aldus Marleen.

Programma’s:
“Clara Schumann-Wieck en Johannes Brahms: verbonden door passie en muziek” met de eerste viool-pianosonate van Brahms, Romanzen van Clara Schumann, Soirées musicales van Clara voor piano solo en de Fantasiestücke van Robert Schumann.

Daniël en Patricia

Cello-piano duo met Daniël Esser

Daniël Esser studeerde cello bij Tibor de Machula en Jean Decroos, en compositie bij Robert Heppener aan het Muzieklyceum in Amsterdam. In 1980 behaalde hij met het Amsterdams Pianotrio de eerste prijs op het internationale pianotrioconcours in Colmar, waarna vele buitenlandse reizen volgden. Sinds 1979 speelt hij in het Koninklijk Concertgebouworkest en sinds 1990 in de Ebony Band. Nu treedt Daniël met veel verschillende ensembles op en brengt daarbij vaak werken van onbekendere componisten zoals Breville, Widor en Pierné ten gehore. Hij is medesamensteller van de serie “Anthology of the Concertgebouworchestra” en doceert orkestspel aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam.

Programma’s:
“Français (in)connues”: werken van Magnard, Casadesus, Fauré en Bréville
“Sprookjes-programma”: sprookjes van Janáček en Medtner (piano solo) en een sonate van Weinberg
“Klassiek – Romantiek”: werken van Beethoven en Chopin

kamermuziek trio

Pianotrio met Junko Naito en Daniël Esser

De Japanse violiste Junko Naito is na haar opleiding aan Tokyo National University of Fine Arts and Music in 1996 naar Nederland gekomen om aan het Utrechts Conservatorium bij Viktor Liberman te studeren. Zij behaalde de ‘O.E.K. solisten-prijs’  in Japan in 1997 en debuteerde in de prestigieuze Suntory Hall in Tokyo. Junko heeft veel opgetreden met orkesten in Japan en Duitsland met het grote klassieke repertoire. Zij is regelmatig  te horen op NHK- radio en NHK- tv. Junko is sinds 2002 lid van de eerste violen-groep van het Koninklijk Concertgebouworkest.

Programma’s:
“Franse kamermuziek”: een jonge Debussy, een onbekende Labey en een verrassende Ravel.
“Rondom Schumann”: een onbekende Canon en een bekend, hartverwarmend pianotrio van Schumann en een trio toegeschreven aan de jonge Brahms.

Eileen en Patricia

Altviool-piano duo met Eileen McEwan

Eileen McEwan maakt sinds 2000 deel uit van Het Gelders Orkest als plaatsvervangend aanvoerder altviool. Daarnaast is zij als freelance altvioliste werkzaam bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Sinfonia Rotterdam en het ASKO-Schönberg Ensemble. Eerder deed Eileen orkestervaring op in o.a. het European Union Youth Orchestra en het Gustav Mahler Jugend Orchester. Zij studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Ferdinand Erblich van het Orlando/Parkanji Kwartet. Daarna studeerde zij nog 2 jaar aan het Mozarteum in Salzburg bij Thomas Riebl. Eileen is actief in diverse kamermuziek-ensembles.

Programma’s:
“Music she wrote…” Programma met vrouwelijke componisten zoals Rebecca Clarke, Clara Schumann-Wieck en Amy Beach.