Biografie

PatriciaPatricia Verhagen begon op 9-jarige leeftijd piano te spelen. Vier jaar later werd zij – na een sprankelende vertolking van de 1e Arabesque van Debussy – uitgenodigd om zich voor te bereiden op het conservatorium.

Haar speciale band met de Franse pianomuziek dateert uit die tijd. Patricia studeerde bij Edith Lateiner en Willem Brons aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Na het behalen van haar solistendiploma volgde zij masterclasses bij onder meer Sandor Vegh en Vlado Perlemutter.

Patricia treedt op als soliste en speelde pianoconcerten van Bach, Mozart en Rachmaninoff met orkest. Daarnaast speelt zij veel in kamermuziekverband. Met het Kegelstatt-trio Amsterdam trad zij talloze malen op en nam zij een CD op met muziek van Bruch en Reinecke. Patricia concerteert verder regelmatig met Daniël Esser, Junko Naito en Marleen Asberg, strijkers uit het Koninklijk Concertgebouworkest en met altvioliste Eileen McEwan uit het Gelders Orkest.

Patricia Verhagen speelt regelmatig in het buitenland, tourde door India en Indonesië en deed ook Singapore aan. Zij concerteerde een aantal keren op de Nederlandse Antillen en voerde daar met veel succes het programma “Wals en Tango: van ordinair naar populair” uit. Zij is regelmatig op de radio te beluisteren en verscheen enige malen op TV.

Patricia’s CD met werken van Debussy, Fauré en Ravel rond het thema “Wind en Water” is verrijkt met bijpassende illustraties van impressionistische schilders als Monet, Sisley en Maillol. Op de eveneens onder het label “PréVue” uitgebrachte CD zijn twee piano solocomposities van de tot nog toe onbekende componist Pierre de Bréville opgenomen en zijn altviool-piano sonate. De flamenco-CD van Jacco Müller, waaraan Patricia haar medewerking verleende, is een goede illustratie van haar veelzijdigheid.